Personvern og cookies

Din tillit er viktig for oss. I denne personvernerklæringen forklarer vi hvordan og hvorfor vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere og hvordan vi tar hensyn til personvernet på denne tjenesten.

Smartfinans.no er ansvarlig for den behandling av personopplysninger som utføres av oss eller av våre partnere på vegne av oss.

Grunnleggende om person­opplysninger

Personopplysninger er opplysninger som direkte eller indirekte kan knyttes til en levende fysisk person. Eksempler på personopplysninger er navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Informasjon om IP-adresse og din brukeratferd når du bruker tjenestene kan også etter omstendighetene utgjøre personopplysninger.

Behandling av personopplysninger omfatter all bruk av personopplysninger, for eksempel innhenting, overføring og lagring.

Behandlingsansvarlig betyr den part som alene eller sammen med en annen part bestemmer formålet med og måten personopplysningene skal behandles. Den behandlingsansvarlige har det endelige ansvaret for å sikre at behandling skjer i samsvar med gjeldende lovgivning knyttet til håndtering av personopplysninger.

Hvilke opplysninger samler vi inn?

Generelt søker vi å minimere personopplysninger som samles inn. Smartfinans.no samler inn følgende:

Nettstatistikk

Vi benytter Google Analytics og for å bedre forstå hvordan du benytter tjenestene våres, blant annet hvilke sider du går inn på, hva du klikker på, hvor du kommer fra og tekniske opplysninger om enheten du bruker. Vi har selv ikke mulighet for å identifisere individer i dette datagrunnlaget.

Det rettslige grunnlaget for å lagre denne informasjonen er berettiget interesse.

Vi har relativt kort levetid på informasjonskapslene, og de er avgrenset til det aktuelle webområdet. Informasjon om hendelser, klikk og lignende blir lagret i 14 måneder. Google er databehandler av disse opplysningene, som lagres i USA eller Europa og er omfattet av Privacy Shield-avtalen.

Klikk på annonselenker

Enkelte steder i tjenesten kan du finne lenker / knapper som leder deg videre til en tredjepart. I de tilfellene der vi har en samarbeidsavtale med for eksempel en bank eller en bankformidler-tjeneste, er disse merket som en annonse.

Når du klikker på disse merkede lenkene / knappene blir du videresendt til en ekstern adresse spesifisert av annonsøren, som regel ved at du først blir sendt til et firma som sporer trafikken (“sporingsleverandør”). Sporingsleverandørene opererer på sine egne webområder og vi fører ikke kontroll med det som skjer på annonsørenes nettsider, eller hos deres underleverandører.

Våre samarbeidspartnere for sporing av annonselenker er Adservice og Adtraction.

Informasjonskapsler

Google Analytics lagrer tre informasjonskapsler: Én for å identifisere en bruker én for å skille på brukere én for å begrense antall meldinger som logges.

Levetiden på disse informasjonskapslene er begrenset til 60 dager og de er avgrenset til besøkere på Smartfinans.no.

Merk at du kan få andre informasjonskapsler på internettdomenet som vi leverer tjenesten på. Disse sendes automatisk til oss av din nettleser, men behandles ikke av oss.

Om du ikke skulle akseptere bruken av cookies kan du velge å skru av og automatisk avvise cookies på innstillingsverktøyet til nettleseren din.

Hvordan kontakte oss

Har du spørsmål om vår personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss. Oppdatert kontaktinformasjon finner du på denne siden.

Dine rettigheter

Du har rett til å få vite den personlige informasjonen vi har lagret om deg. Du kan også innvende mot bruk av opplysningene dine. I tillegg kan du når som helst trekke tilbake ditt samtykke til å samle inn og behandle informasjon om deg. Hvis informasjonen som behandles om deg er feil, har du rett til å få den korrigert eller slettet.

Hvis du ikke er fornøyd med hvordan vi behandler din informasjon, håper vi at du forteller dette til oss slik at vi kan forbedre vår personvernpolicy. Hvis du ønsker å klage over vår behandling av dine personopplysninger, kan du også ta kontakt med Datatilsynet (se avsnitt under).

Tilsynsmyndighet

Vi holder til i Norge, det er derfor Datatilsynet i Norge som fører tilsyn med oss.

Dersom du ikke opplever at Smartfinans.no ivaretar dine rettigheter eller andre forhold kan du henvende deg til Datatilsynet.

Web: https://www.datatilsynet.no/
E-post: postkasse@datatilsynet.no
Telefon: +47 22 39 69 00
Postadresse: Postboks 8177 Dep., 0034 Oslo

Endringer i personvern

Smartfinans.no forbeholder seg retten om endringer i denne personvernserklæringen for dataoppbevaring delvis eller helt. Endringer vil publiseres til våre brukere på denne siden. Erklæringen som er publisert her vil til enhver tid være den som er gjeldende.